Massimiliano Fuksas om inspiration

Italienska arkitektbyrån Studio Fuksas, med kontor i Rom, Paris och Kinesiska Shenzhen, har förverkligat över 600 projekt över hela världen. Allt från flygplatser, kulturcentrum och museum till kontor och privathus. Byrån drivs av äkta paret Miassimiliano och Doriana Fuksas vilka har mottagit en mängd internationella priser för sin arkitektur.

Under Stålbyggnadsdagen 2017 intervjuades Massimiliano Fuksas om vad han inspireras av och varför han väljer att arbeta med stål så ofta.

Fuksas arkitektur är gränslös och som inga andra lyckas de tänja, dra och utmana våra föreställningar om vad är arkitektur är och vad som är möjligt. De ser bortom och förbi och skapar nya former och strukturer. Det är poetiskt och högteknologiskt på samma gång.  Fuksas återkommer alltid till de klassiska materialen, där stålet spelar en viktig roll, och de förmår återupptäcka materialen om och om igen via nya former och detaljer.

Med hjälp av ett kosmopolitiskt team, utvecklar de sin design via research, utmaningar, snabba skisser och genom att helt enkelt ställa de rätta frågorna.