Aktuellt

Här kan du ta del av de aktuella aktiviteter som genomförs och berör stålets miljöfördelar, gestaltningsfrihet och framtida möjligheter.

45 tävlingsbidrag i hållbart stål vill bli mötesplats på Hötorget

I fredags eftermiddag, efter 72 intensiva timmar, stängde tempotävlingen Steel Race Reuse 2020 för fler bidrag. Det hade då inkommit 45 förslag som nu tävlar om att få uppföras som en tillfällig mötesplats vid Konserthuset Stockholm i samband med Arkitekturgalan 2020, den 10 mars.

Tävlingsprogram: Steel Race Reuse 2020

Välkomna att delta i ”Steel Race Reuse 2020″ – 72-timmarstävlingen där vinnande bidrag kommer att tillverkas och uppföras för att fungera som en mötesplats till Arkitekturgalan 2020.

NYTT DATUM! Save The Date: Steel Race Reuse 2020 – 14 januari

72-timmarstävlingen från Arkitekturgalan 2019 är tillbaka! Mellan den 15-17 januari 2020 arrangeras den populära tempotävlingen Steel Race Reuse 2020. Tävlingen pågår under 3 dygn och startar kl 17:00 den 15 januari och avslutas kl 16.59 den 17 januari.

Fler vinnare under Stålbyggnadsdagen 2019

Det var inte bara Stålbyggnadspriset som delades ut under Stålbyggnadsdagen tidigare i november, även Silverbalken och Bästa examensarbete korades under pompa och ståt.

Nationalmuseum – vinnare av Stålbyggnadspriset 2019

Som avslutning på Stålbyggnadsdagen i torsdags delade Stålbyggnadsinstitutet ut årets Stålbyggnadspris, som gick till Nationalmuseum. Detta var första gången någonsin som priset gick till en renovering och ombyggnation. Det var bland annat Nationalmuseums nya glastak...

Välkommen till arkitekturspåret!

Under Stålbyggnadsdagen 2019, den 7 november i Göteborg, välkomnas arkitekter att kostnadsfritt delta i Arkitekturspåret. Det bjuds på föreläsningar, seminarium och prisutdelningar.

Svettekôrkan i Göteborg

På Stålbyggnadsdagen den 7 november i Göteborg, bjuds besökarna på en föreläsning om den omskrivna och prisade AT-AT Walker-liknande bastun i Göteborg – Svettekôrka.

”The Twist” tar stålarkitektur till ny nivå

Det nya konstgalleriet i Kistefos lyfter stålets användning i arkitektur till en ny nivå. Belägen i Kistefos skulpturpark ligger BIG architects nya projekt ”The Twist”; en otrolig byggnad vars stålkonstruktion och design bestämts av naturen.

De fyra finalisterna

Stålbyggnadspriset hyllar innovativa, miljömässigt hållbara och arkitektoniskt tilltalande sätt att nyttja stål i den bärande konstruktionen. Årets fyra finalister i Stålbyggnadspriset är en spännande mix – en containervilla, en asymmetrisk bro, ett publikt museum och slutligen eleganta bostadsrätter.