Aktuellt

Här kan du ta del av de aktuella aktiviteter som genomförs och berör stålets miljöfördelar, gestaltningsfrihet och framtida möjligheter.

Stålbyggnadsdagen 2018

Den 25 oktober äger Stålbyggnadsdagen 2018 rum på Malmömässan. Det är det 51:a evenemanget i ordningen, och dagen fokuserar självklart på stål i alla dess former.

Kom och besök oss i Almedalen

Den 2-4 juli, under Almedalsveckan, kan ni prata stål och alla dess fördelar med oss i vår valstuga på Hamngatan i Visby.

Massimiliano Fuksas om inspiration och stål

Italienska arkitektbyrån Studio Fuksas, med kontor i Rom, Paris och Kinesiska Shenzhen, har förverkligat över 600 projekt över hela världen. Under Stålbyggnadsdagen 2017 intervjuades Massimiliano Fuksas om vad han inspireras av och varför han väljer att arbeta med stål så ofta.

Tjernobylreaktorns nya skyddsskal

Oscar Mac McNeil, Bechtel International, Managing Director, Shelter Implementation Plan vid Project Management Unit, Chernobyl Nuclear Power Plant, intervjuades på Stålbyggnadsdagen 2017 där han berättade om ett av ingenjörskonstens mest ambitiösa projekt.

Stålets väg in i den cirkulära ekonomin

På Norsk Stålförbund undersöks hur återanvändningen av stål kan öka. Arbetet leds av arkitekten Lasse Kilvær som ser stora möjligheter att framöver kunna ersätta en del av det nyproducerade stålet med sådant som redan finns men inte längre används.

Filmer om materialet som förändrar världen

Vi vet att stål är en viktig komponent för att kunna bygga en hållbar framtid och det finns många goda exempel. Här samlar vi därför stålprojekt som inspirerar, imponerar och visar vägen framåt!

Stålbyggnadspriset 2017

I år var det den lilla byggnaden som tog emot det stora priset. Stålbyggnadspriset 2017 tilldelades idag den flytt- och monteringsbara bastun Solar Egg.

Arkitekturspåret på Stålbyggnadsdagen

Stålbyggnadsdagen fyllde 50 år i höst. Det firades genom att ge extra utrymme åt stålet i arkitekturen och vi välkomnade därför alla arkitekter att kostnadsfritt delta i vad vi kallade ”Arkitekturspåret”.